5 IKONISKA GIBSONGITARRISTER

Gibson är ett av de mest välkända gitarrmärkena, och antalet stora musiker som använt eller använder sig av Gibson är stort. Här kommer 5 av dem:

Slash – Guns ’n’ Roses

Guns ’n’ Roses före detta gitarrist Slash är ungefär lika känd för sitt spelande som sin utstrålning på scen. Med stort, fluffigt hår, en cylinderhatt och pilotbrillor är han en välkänd ikon inom musiken. Med sin Gibson Les Paul har han skrivit några av världens mest välkända riff, bland annat ”Sweet childofmine” och ”Welcometo the jungle”.

Ace Frehley – Kiss

Precis som Slash är Ace Frehley vida känd för sin scenpersonlighet och egna spelstil. I likhet med Slash använder han sig också av modellen Les Paul, en gitarr som han bland annat har skrivit låtarna ”ShockMe” och ”Cold Gin” med. Ett kännetecken för Ace Frehley är rökbomberna som han monterar in i gitarren och sedan låter detoneras på scen.

Jimmy Page

Jimmy Page är en av de största inom rocken, och med sin Gibson Les Paul ligger han bakom många välkända låtar. ”Whole Lotta Love” och ”Black Dog” är exempel på två tongivande låtar som Jimmy och hans Gibson ligger bakom.

ZakkWylde

ZakkWylde är kanske mest känd för att ha spelat med rockstjärnan Ozzy Osbourne. Med sin Gibson i följeslag har han förutom att ha spelat många av Ozzy’s klassiker, även utvecklat sitt eget sound i bandet Black LabelSociety.ZakkWylde kan ses i spelet tv-spelet Guitar Hero, där spelaren kan välja honom som karaktär.

Bob Marley

Bob Marley är tveklöst den största reggaeartisten genom tiderna, och det är ingen hemlighet att han ofta använde sig av en Gibson Les Paul för att hitta rätt sound. Medan de flesta Les Paul-gitarristerna ofta använde sig av mycket dist, var Bob Marley en av de få som använde Les Paul för ett rent ljud.