Ta ditt fotograferande till nästa nivå med fotosalonger

Det är underligt att inte fler hobby- och yrkesfotografer har upptäckt fördelarna med att delta i internationella fotosalonger. Med några enkla klick från datorn kan ens bästa bilder granskas av en internationell jury. Lyckas man vinna juryns gillande får man ett prestigefyllt accept från salongen att lägga till sitt CV, lyckas man riktigt bra finns vinster som medaljer, prispengar, publiceringar och internationella utställningar.

Så här fungerar internationella fotosalonger

Det finns många internationella fotosalonger. Värt att veta är att alla fotosalonger har sina specifika inriktningar, och det kan skilja mycket mellan dem. Gemensamt för dem är:

  • Det kostar en avgift att vara med. Hur mycket beror ofta på hur många bilder man väljer att delta med. För en grundavgift får man vanligtvis sända in fyra foton.
  • Tävlingsbilderna laddar man vanligtvis upp på salongens webbsida. Där fyller man också i ett elektroniskt formulär med bildens titel och de egna kontaktuppgifterna.
  • De bilder som får juryns gillande vinner accept. Accept kan samlas av deltagare för att exempelvis nå upp till olika fotografiska titlar.
  • Vinnande bilder får priser så som medaljer, pengar, kamerautrustning, statyetter, publicitet, förstoringar m.m.
  • Alla deltagare i fotosalongen får i efterhand en katalog med de bästa bilderna från årets salongsdeltagande. I de mindre salongerna kan det röra sig om en cd-romskiva med bilderna på, men hos en större och mer prestigefylld kommer katalogen tryckt i en professionellt tillverkad fotobok.
  • Hos de större fotosalongerna trycks vinnande bilder upp till tavlor för att delta i utställningsturnéer i olika länder.

Trierenberg Super Circuit räknas som världens största och kanske mest prestigefyllda fotosalong. Ditt inbjuds vinnande fotografer från hela världen till en storslagen gala vid salongens årliga prisutdelning. Allt som behövs är att delta i salongen med sina bästa bilder och ha turen, skickligheten och juryn på sin sida. För hjälp med att framkalla bilder rekommenderar vi BGA Fotocenter.